Grzegorz Brojak napisał(a):
Mateusz Ziubiński napisał(a):
Wykorzystywanie fragmentów filmu o Powstaniu Warszawskim (czy po prostu IIWŚ) do produkcji humorystycznych jest dla mnie absolutnym brakiem poszanowania historii, godności tamtych ludzi i zachowaniem całkowicie antypatriotycznym.
Wcześniej mieliście ogromny fun z Papieża Polaka, teraz widzę, że idziecie jeszcze dalej i bawi was tragedia Polaków z czasów II Wojny Światowej.
Widzę kult porażki wiecznie żywy.

No cóż, dobrze, że kiedy niektórzy stali u Bozi w kolejce po "syndrom" patriotycznego spinania pośladów, inni czekali wtedy na syndrom GP2 jak Ty to nazywasz, czyli odrobinę dystansu do otaczającego świata i umiejętność oddzielenia obrażania czegos od robienia parodii na podstawie materiałów. Marcel musi strasznie się czuć obrażająć Szybkich i Wściekłych swoim dawnym filmikiem o Kryspinie.
Z tego co prezentujesz swoją osobą da się wywnioskować, że rodzice nie wychowali cię w duchu patriotyzmu i nie odebrałeś od nich wartości moralnych, jakie reprezentuje większość polskiego społeczeństwa. Może chociaż masz w sobie garstkę szacunku i tolerancji (chociaż w to też należy wątpić)?
Jeżeli czerpiesz radość z wykorzystywania takich materiałów do celów humorystycznych, trudno. Nie mam zamiaru z tym walczyć. Właśnie Ci ludzie, o których są te materiały, pośrednio wpłynęli na to, że ty możesz teraz wyśmiewać się z czego popadnie. Nie pozwolę natomiast na to, żeby łączone z tym było także WSL, które razem z kilkoma osobami tworzę.
Uszanuj zatem moje zdanie i wartości moralne, które posiadam i reprezentuję. To, że ty ich nie masz, nie znaczy, że ktoś kto je posiada jest gorszy od Ciebie, zacofany, czy "kultywuje porażkę".