FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
28 lip 2011 06:58
KAmera na pewno do końca pracowała, tylko nie wiem czemu zawsze blokują moment wypadków
28 lip 2011 08:15
Krzysiek_aleks napisał(a):
KAmera na pewno do końca pracowała, tylko nie wiem czemu zawsze blokują moment wypadków

A własnie zaskoczę cie. Oto co mówi ciocia wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wypadek_Ayr tona_Senny A dokładniej: "Jak na ironię nagranie z kamery zainstalowanej w bolidzie Senny nie wyjaśnia przyczyn wypadku, bo brakuje w nim ostatnich sekund. Kończy się ono kiedy bolid zaczyna jechać prosto na zewnątrz zakrętu. Około 1,5 sekundy nagrania prawdopodobnie dostarczyłoby odpowiedzi na pytanie o przyczyny wypadku. Jego brak to efekt zdumiewającego zbiegu okoliczności, kiedy reżyser zdecydował zmienić przekazywany sygnał wizji z bolidu Senny na obraz z bolidu Gerharda Bergera akurat na chwilę przed wypadkiem. Decyzja reżysera jest jeszcze bardziej zastanawiająca w świetle faktu, że obraz z kamery w bolidzie Senny był do chwili zmiany rejestrowany nieprzerwanie przez 9 minut.

Nie jest zaskakującym fakt, że pojawiło się wiele pogłosek, że brakująca cześć nagrania istnieje i ukazuje Sennę z oderwaną kierownicą w rękach, kiedy jego pojazd opuszcza tor. W dodatku nagranie przedstawione w sądzie 14 maja 1997 kończy się na 0,9 sekundy przed uderzeniem, a więc około 0,6 sekundy później niż nagranie opublikowane wcześniej [2]. Różnica ta zrodziła jeszcze więcej kontrowersji. Chociaż istnieją zarzuty wobec osób wysoko postawionych w świecie sportów motorowych, że widzieli całe nagranie, nie ma dowodów na to, że takie nagranie istnieje."

Cóż... temat ciekawy i głęboki, można spekulowac do woli. Ma do cb prośbe krzysiu, mółgbyś mi podrzucic link do modu z sezonu 1993 bądź 95? Bo racesimulations mnie zawiódł:(
28 lip 2011 08:17
Simon chce Ci sie pisac te wypracowania? Bo mi sie nie chce juz czytac po 2 linijkach :DB)B)<bezradny>
28 lip 2011 08:27
to 1 przeczytalem ale drugiego mi sie nie chce B)

no Grajcie na Wisielcu B)
28 lip 2011 08:31
nie chce mi sie <lol>
28 lip 2011 08:33
Simon874 napisał(a):
Ma do cb prośbe krzysiu, mółgbyś mi podrzucic link do modu z sezonu 1993 bądź 95? Bo racesimulations mnie zawiódł:(

http://f1c.birkuc.hu/downloads_tbs.htm :>
28 lip 2011 08:55
Neil napisał(a):
Simon874 napisał(a):
Ma do cb prośbe krzysiu, mółgbyś mi podrzucic link do modu z sezonu 1993 bądź 95? Bo racesimulations mnie zawiódł:(

http://f1c.birkuc.hu/downloads_tbs.htm :>

28 lip 2011 10:10
Simon874 napisał(a):
Krzysiek_aleks napisał(a):

A własnie zaskoczę cie. Oto co mówi ciocia wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wypadek_Ayr tona_Senny A dokładniej: "Jak na ironię nagranie z kamery zainstalowanej w bolidzie Senny nie wyjaśnia przyczyn wypadku, bo brakuje w nim ostatnich sekund. Kończy się ono kiedy bolid zaczyna jechać prosto na zewnątrz zakrętu. Około 1,5 sekundy nagrania prawdopodobnie dostarczyłoby odpowiedzi na pytanie o przyczyny wypadku. Jego brak to efekt zdumiewającego zbiegu okoliczności, kiedy reżyser zdecydował zmienić przekazywany sygnał wizji z bolidu Senny na obraz z bolidu Gerharda Bergera akurat na chwilę przed wypadkiem. Decyzja reżysera jest jeszcze bardziej zastanawiająca w świetle faktu, że obraz z kamery w bolidzie Senny był do chwili zmiany rejestrowany nieprzerwanie przez 9 minut.

Nie jest zaskakującym fakt, że pojawiło się wiele pogłosek, że brakująca cześć nagrania istnieje i ukazuje Sennę z oderwaną kierownicą w rękach, kiedy jego pojazd opuszcza tor. W dodatku nagranie przedstawione w sądzie 14 maja 1997 kończy się na 0,9 sekundy przed uderzeniem, a więc około 0,6 sekundy później niż nagranie opublikowane wcześniej [2]. Różnica ta zrodziła jeszcze więcej kontrowersji. Chociaż istnieją zarzuty wobec osób wysoko postawionych w świecie sportów motorowych, że widzieli całe nagranie, nie ma dowodów na to, że takie nagranie istnieje."

Cóż... temat ciekawy i głęboki, można spekulowac do woli. Ma do cb prośbe krzysiu, mółgbyś mi podrzucic link do modu z sezonu 1993 bądź 95? Bo racesimulations mnie zawiódł:(

Jakbyś chciał wiedzieć to do tego filmu brali fragmenty z biblioteki FOM, a na pewno jest tam tysiące onboardów z bolidów, ponieważ muszą jakoś patrzeć sędziowie, nie zawsze z kamery telewizyjnej widać kto jest winny.
28 lip 2011 10:34
Simon874 napisał(a):

znalazłem równierz cos m.i. dla Menela: http://www.youtube.com/watch?v=4ymhq6afE 4M&feature=fvwrel :D :D :D

NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
17 °C
Tor:
18 °C
WTO
Deszcz
19 °C
ŚRO
Zachmurzenie
20 °C
CZW
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 829 370

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.