FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
28 lip 2011 13:38
Krzysiek_aleks napisał(a):
Simon874 napisał(a):
Krzysiek_aleks napisał(a):
KAmera na pewno do końca pracowała, tylko nie wiem czemu zawsze blokują moment wypadków

A własnie zaskoczę cie. Oto co mówi ciocia wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wypadek_Ayr tona_Senny A dokładniej: "Jak na ironię nagranie z kamery zainstalowanej w bolidzie Senny nie wyjaśnia przyczyn wypadku, bo brakuje w nim ostatnich sekund. Kończy się ono kiedy bolid zaczyna jechać prosto na zewnątrz zakrętu. Około 1,5 sekundy nagrania prawdopodobnie dostarczyłoby odpowiedzi na pytanie o przyczyny wypadku. Jego brak to efekt zdumiewającego zbiegu okoliczności, kiedy reżyser zdecydował zmienić przekazywany sygnał wizji z bolidu Senny na obraz z bolidu Gerharda Bergera akurat na chwilę przed wypadkiem. Decyzja reżysera jest jeszcze bardziej zastanawiająca w świetle faktu, że obraz z kamery w bolidzie Senny był do chwili zmiany rejestrowany nieprzerwanie przez 9 minut.

Nie jest zaskakującym fakt, że pojawiło się wiele pogłosek, że brakująca cześć nagrania istnieje i ukazuje Sennę z oderwaną kierownicą w rękach, kiedy jego pojazd opuszcza tor. W dodatku nagranie przedstawione w sądzie 14 maja 1997 kończy się na 0,9 sekundy przed uderzeniem, a więc około 0,6 sekundy później niż nagranie opublikowane wcześniej [2]. Różnica ta zrodziła jeszcze więcej kontrowersji. Chociaż istnieją zarzuty wobec osób wysoko postawionych w świecie sportów motorowych, że widzieli całe nagranie, nie ma dowodów na to, że takie nagranie istnieje."

Cóż... temat ciekawy i głęboki, można spekulowac do woli. Ma do cb prośbe krzysiu, mółgbyś mi podrzucic link do modu z sezonu 1993 bądź 95? Bo racesimulations mnie zawiódł:(

Jakbyś chciał wiedzieć to do tego filmu brali fragmenty z biblioteki FOM, a na pewno jest tam tysiące onboardów z bolidów, ponieważ muszą jakoś patrzeć sędziowie, nie zawsze z kamery telewizyjnej widać kto jest winny.

Nie ważne z kad brali. Tak czy siak ta teoria i tak jest zła poniewaz podobno telemetria nie wykazała aby układ kierowniczy był zepsuty, więc to nie drążek. Niskie ciśnienie opon również nie pasuje. Senna po okrążeniu zjazdowym sc wykręcił (chyba) 3 czas wyścigu, wiec temperatura opon nie mogła być niska i prześwit nie mógł sie zmniejszyć do zera. Myśle że po prostu Ayrton za szybko zareagował na uciekajacy tył bolidu (który przecież był jednym słowem z<cenzura>any i wszyscy w Williamsie o tym wiedzieli). Pamietajmy też o presji jaka była na nim wywierana.
28 lip 2011 14:26
Tył uciekał, bo nie było TC w bolidzie, a Schumiemu bolid się ładnie trzymał, bo ponoć to TC tam miał
28 lip 2011 15:37
No tak mówie ci wejdź na wikipedie tam wszystko jest ładnie opisane o tym jak to Schumacher uruchamiał TC i jakie był tego konsekwencje.
28 lip 2011 19:08

Hhahah
28 lip 2011 20:01
Menel napisał(a):

Hhahah

hah, tez gram w sampa. na jakim serwie gracie ?
28 lip 2011 20:21

weeeeeeeeee<hura> <hura> <hura>
29 lip 2011 05:01
hahaha SAMP ale wymiotka xD
29 lip 2011 08:54
Menel napisał(a):

Hhahah

hahahahahahahahahahah ja <cenzura>e ale wy macie porąbane<wyśmiewacz> <wyśmiewacz> <wyśmiewacz>
29 lip 2011 09:55
Film o Sennie mnie wstrząsnął. Teraz wiem co Formula 1 straciła za kierowce, który "Byl najlepszym kierowca wszechczasow"
29 lip 2011 10:43
Menel napisał(a):

Hhahah

Foto by ja :E
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
17 °C
Tor:
18 °C
WTO
Deszcz
19 °C
ŚRO
Zachmurzenie
20 °C
CZW
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 829 320

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.