FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
11 paź 2011 20:40
Neil napisał(a):
Owszem, większość młodzieży lekceważy, bo chcą sobie podnieść średnią, mieć bierzmowanie czy też nie robić rodzinie problemu z wypisywaniem się i sianiem wśród niej opinii bezbożnika.

Sam fakt, że przede wszystkim tego przedmiotu uczą księża pokazuje o czym się uczy na tych lekcjach.

Ziomek. Tu nie chodzi o mieszanie się do religii. Tu chodzi o kryzys, biedę która w kraju na pewno jest, a z drugiej strony mamy facetów w czerni jeżdżącymi nowymi gablotami po ulicach.

no to Clemson ma tutaj rację rozumiem podatki i ulgi o których mowa ale Neil, to że ksiądz jeździ samochodem a nie nocuje pod mostem (bo chyba taki masz jego obraz) to nie znaczy że on wywołuje kryzys w państwie. Krótka piłka gdyby przeznaczyć kilka procent pieniędzy idących na zbrojenie, na jedzenie dla biednych to cały świat pozbył by się problemu niedożywionych ludzi.
11 paź 2011 20:41
Clemson81 napisał(a):
Simonie odpowiadam Ci głosowałem na PO dokładniej na Donka Tuska :)

Jestem Ateistą(konkretniej wierzę w teorie wielkiego wybuchu)a ty wierz sobie w co chcesz boga, białe myszki czy rurki z kremem(prawda jest taka jak długo dokładam do tego biznesu tak długo mam prawo go krytykować)

Po drugie Kosciół bierze pieniądze budżetu państwa co dla mnie jest skandalem.Pomijam fakt ,że posiada ulgi podatkowe tak wielkie,że sobie tego nie wyobrazisz.Twoim zdaniem za jakie pieniądze budowane są nowe kościoły?

I tak się składa że wiem jak to kościół zarabia na swe utrzymanie(chowałem rok temu dziadka który był katolikiem - tanie bycie nim to nie jest)

Widzę że chyba PISuar tobą zawładnął

Głosuj na kogo chcesz:P

nie <cenzura> że kościoły ciągną kase z państwa na kościoły. W większości sami zbierają od dobrych ludzi.

nie sikam do PISurów. Nie lubie.
i ide spac, dzieki i dobanoc;)
11 paź 2011 20:42
Neil napisał(a):
Chciałbym zauważyć, że dzieciństwo to ważny czas w kształtowaniu człowieka, jego charakteru itp., więc dla mnie trochę nie na miejscu jest w tym okresie życia w<cenzura>anie się z Bozią czy innymi podobnymi rzeczami.

To że teraz taki jesteś to wina twoich rodziców oni przy chrzcie obiecują wychować Ciebie w wierze, najwyraźniej nie udało im się<bezradny>
11 paź 2011 20:43
Dokładnie Simonie pewnie nigdy nie pomyslałes o tym że gdybys urodził sie w iranie to bys dzisiaj gotów był wysadzić nas w powietrze za obrazanie allaha

a co jezeli oni maja racje?

oczywiście ja uważam ze wszyscy którzy wierzycie w boga macie nierówno pod sufitem ale....

najłatwiej przypisywać rzeczom niezrozumiałym boskie atrybuty

500 lat temu byś na stosie spłonął za mówienie ze człowiek będzie chodził po księżycu(przecież to trzeba się przez niebo przebić)
Dodane 11.10.11 22:46:

nie że kościoły ciągną kase z państwa na kościoły. W większości sami zbierają od dobrych ludzi.

Wiadomo co laska:P :P :P
11 paź 2011 20:47
Kościół działa powoli ma 2000 lat. Jezus żył na początku a dogmaty na jego temat wyszły dopiero 500 lat później. Najlepiej Kościół obrzucać błotem i wyciągać stare brudy po to żeby sobie poprawić nastrój bezbożnika.

Od Soboru Watykańskiego II wiele się zmieniło. Czasy wcześniejsze to inna bajka.
11 paź 2011 20:48
Skoro Jezus 2000 lat temu był też biedny i wgl to niech wyznawcy też tak robią, wszystko rozdawać innym, potrzebującym, a czy potrzebą roznosiciela słowa Jezusa jest samochód? złote ozdoby w kościele? A może to?

Widzę ten krzyż praktycznie ze swojego osiedla. :D
11 paź 2011 20:52
Kościół tak przyciąga wiernych do siebie. Barok jest najlepszym przykładem przepych i monumentalizm zawitały do kościołów. Bierzesz zbyt dosłownie czasy Jezusa. jak powiedziałeś to było 2000 lat temu Kościół idzie z duchem czasu i jest bardziej nowoczesny niż Wam się wydaje.
11 paź 2011 20:54
Czyli dawniej było przemienianie wody w wino. Dziś przemienianie wiary w kasę. A czy Kościół jest jakąś partią polityczną i robi kampanię, że przyciągać ma kogoś?
11 paź 2011 20:55
Neil napisał(a):
Czyli dawniej było przemienianie wody w wino. Dziś przemienianie wiary w kasę. A czy Kościół jest jakąś partią polityczną i robi kampanię, że przyciągać ma kogoś?

Chodzi o wiernych wbrew pozorom w Kościele chodzi o miłość do drugiego człowieka(możesz sobie to kampanią nazwać jak chcesz). Obecnie świat opiera się na pieniądzach jeżeli duża ilość pieniędzy ma sprzyjać szerzeniu wiary to Kościół do tego dąży.
11 paź 2011 20:55
Ziomek027 napisał(a):
Neil napisał(a):
Chciałbym zauważyć, że dzieciństwo to ważny czas w kształtowaniu człowieka, jego charakteru itp., więc dla mnie trochę nie na miejscu jest w tym okresie życia w<cenzura>anie się z Bozią czy innymi podobnymi rzeczami.

To że teraz taki jesteś to wina twoich rodziców oni przy chrzcie obiecują wychować Ciebie w wierze, najwyraźniej nie udało im się<bezradny>

Powiem tak ironicznie: Dzięki Bogu, że jestem ateistą. B)

Dodane 11.10.11 23:00:
Widzę, że póki co starczy wszystkim.

Co na to admini, na te 7-8 stron "spamu" jak to mówi Menel. :>
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
17 °C
Tor:
25 °C
WTO
Częściowe zachmurzenie
20 °C
ŚRO
Deszcz
23 °C
CZW
Częściowe zachmurzenie
25 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 901 510

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.