FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
11 paź 2011 21:02
Neil napisał(a):
Ziomek027 napisał(a):
Neil napisał(a):
Chciałbym zauważyć, że dzieciństwo to ważny czas w kształtowaniu człowieka, jego charakteru itp., więc dla mnie trochę nie na miejscu jest w tym okresie życia w<cenzura>anie się z Bozią czy innymi podobnymi rzeczami.

To że teraz taki jesteś to wina twoich rodziców oni przy chrzcie obiecują wychować Ciebie w wierze, najwyraźniej nie udało im się<bezradny>

Powiem tak ironicznie: Dzięki Bogu, że jestem ateistą. B)

Tak na prawdę po pytaniach jakie mi zadajesz to widać że jesteś niedouczony na temat Katolicyzmu. Jakbyś pochodził z Wadowic to wiedziałbyś czym jest ta religia na prawdę i gdybyś wtedy powiedział coś takiego to bym uwierzył że jesteś ateistą ale póki co to tylko tak Ci się wydaje. Szukasz w tej religii sensu a jego nie ma w końcu to wiara.

Co to za wiara którą można sobie zrozumiale wyjaśnić?
Konto usunięte
11 paź 2011 21:04
Powiem tak możecie być kim chcecie , ale gdy zachoruje wam poważnie naprawdę ktoś bliski wtedy na 100% pomodlicie się i będziecie rozmawiać z Bogiem.

Nie ma co ukrywać że religia zależy od wychowania , ale jakieś tradycje przodków obowiązują, Polska została ochrzczona i czy komuś się to podoba czy nie jesteśmy państwem Chrześcijańskim -.- Ktoś na religię nie chce chodzić niech się wypisze i tyle

Co do kasy, nie mówcie mi takich głupot że tą kasę na głód można by przeznaczyć , tak samo można powiedzieć po co Euro 2012 jak tą kasę można przeznaczyć na głodujących , bliższy przykład? Nie marnujecie jedzenia nigdy ? Kościół kasę dostaje na to żeby ludzie mieli się gdzie gromadzić i dostaje ją słusznie :)
11 paź 2011 21:08
Wiecie co, napiszcie książkę o tym bo dawno nie widziałem takiego spamu na tyle stron.
11 paź 2011 21:16
Oko napisał(a):
Powiem tak możecie być kim chcecie , ale gdy zachoruje wam poważnie naprawdę ktoś bliski wtedy na 100% pomodlicie się i będziecie rozmawiać z Bogiem.

Nie ma co ukrywać że religia zależy od wychowania , ale jakieś tradycje przodków obowiązują, Polska została ochrzczona i czy komuś się to podoba czy nie jesteśmy państwem Chrześcijańskim -.- Ktoś na religię nie chce chodzić niech się wypisze i tyle

Co do kasy, nie mówcie mi takich głupot że tą kasę na głód można by przeznaczyć , tak samo można powiedzieć po co Euro 2012 jak tą kasę można przeznaczyć na głodujących , bliższy przykład? Nie marnujecie jedzenia nigdy ? Kościół kasę dostaje na to żeby ludzie mieli się gdzie gromadzić i dostaje ją słusznie :)

Chyba pomyliłeś f1c.pl z katolik.pl

1 akapit - Mówisz o tych co chodzą do kościoła raz do roku? To też się zalicza do chrześcijan, a ja w tej grupie nie jestem i na pewno nie będę myśleć o jakimś dziadku z nieba, gdy ktoś bliski będzie mi umierać. Zresztą ja już kilka takich sytuacji miałem, ale to nieważne.

2 akapit - tradycja tradycją, a wolność wolnością. To co teraz piszesz to zakłamanie i uznajesz, że wszyscy Polacy wierzą w Boga(zaliczyłbym do tego złotego cielca) Czechy podobno też wzięły chrzest, a teraz jest 59% ateistów. Niestety właśnie przez takie myślenie tej większości nie mamy w Polsce porządnego poparcia dla jakiejś lewicowej przynajmniej światopoglądowo partii, bo póki co to 15-20% razem z SLD, które nie walczyło z kościołem za swoich rządów, bo się najzwyczajniej go bało. Reszta toleruje Mafię Kościelną, a głosując na PiS tylko akceptuje, że księża "zasługują na więcej". A ateizm Polakom będzie się kojarzył z ZSRR, bo taka "tradycja".

3 akapit - jeśli dostaje słusznie jak to mówisz to niech też ją wydaje słusznie na tych ludzi, a nie na luksusy.
11 paź 2011 21:42
Prawda jest taka że człowiekowi jako istocie naiwnej i podswiadomie szukajacej wspacia potrzebna jest w chwilach ostatecznych jakaś forma pomocy czegoś na czym może polegać i tak ktoś kiedyś wymyślił cała tą szopkę zwana religia i bogami abyscie wy dzisiaj mogli spac bezpiecznie w swiadomości ze ktoś nad wami czuwa...

oszukujcie sie dalej :D :D :D

Mozę zdacie sobie kiedyś sprawę że jesteście małym pionkiem w bezkresie wszechświata i nie czeka na was zbawienie tylko oddanie atomów do ponownego przetworzenia

Dobrze że nie ma już swietej inkwizycji bo Ja iNeil byśmy sie juz dawno na stosie smarzyli za nasze herezje

Sprawa finansowania Kościoła powinna zostać rozwiązana jak w Niemczech gdzie obywatel w deklaracji podatkowej deklaruje wiarę i płaci adekwatnie wyższy podatek za ten luksus.
12 paź 2011 05:04
Ziomek027 napisał(a):
Neil napisał(a):
Ziomek027 napisał(a):
Neil napisał(a):
Chciałbym zauważyć, że dzieciństwo to ważny czas w kształtowaniu człowieka, jego charakteru itp., więc dla mnie trochę nie na miejscu jest w tym okresie życia w<cenzura>anie się z Bozią czy innymi podobnymi rzeczami.

To że teraz taki jesteś to wina twoich rodziców oni przy chrzcie obiecują wychować Ciebie w wierze, najwyraźniej nie udało im się<bezradny>

Powiem tak ironicznie: Dzięki Bogu, że jestem ateistą. B)

Tak na prawdę po pytaniach jakie mi zadajesz to widać że jesteś niedouczony na temat Katolicyzmu. Jakbyś pochodził z Wadowic to wiedziałbyś czym jest ta religia na prawdę i gdybyś wtedy powiedział coś takiego to bym uwierzył że jesteś ateistą ale póki co to tylko tak Ci się wydaje. Szukasz w tej religii sensu a jego nie ma w końcu to wiara.

Co to za wiara którą można sobie zrozumiale wyjaśnić?

Jakbyś pochodził z Delhi to wiedziałbyś czym jest hinduizm. Jakbyś pochodził z Czech wiedziałbyś czy jest ateizm. Itd. Ups, przepraszam ateizm to NIE religia

To pytanie rozumiem zadane do siebie? Bo co to za wiara, którą da się wytłumaczyć tym, że 50 000 lat temu jakiś człowiek zobaczył piorun i pomyślał, że ktoś się na niego złości w górze. Dziwne, że teraz w dobie skoku technologicznego, odkryć kosmosu, wielkiego wybuchu, miliardów miliardów planet, po I i II wojnie, inkwizycjach i walkach na bliskim wschodzie ludzie nadal sądzą, że ktoś stworzył ten "świat" w 7 dni i że 2 dni z tego zajęło stworzenie paru zwierząt, które są mikroskopijną częścią całości i że 2000 lat temu umiłował świat, aby teraz i tak był przeddzień III wojny. Żeby ktoś uwalniał tysiące ludzi przechodząc przez morze, czy masowe ataki szarańczy na Egipt i żebyś teraz zabijając kogoś poszedł sobie do konfesjonału, dostał 10 zdrowasiek i po problemie. Kiedyś zamiast 10 zdrowasiek było powiedzmy 10 dukatów.

Zastanów się ile ludzi zginęło i zginie przez wiarę jeszcze.
12 paź 2011 06:21
I teraz już wiem dlaczego nie wierzycie w Boga bo nikt Wam nie wyjaśnił co oznaczają słowa Pisma Świętego. Bóg nie stworzył świata w 7 dni. Znasz za słabo tą przypowieść.
1 dzień: światłość teraz co obrazuje światłość? 4 dzień: Słońce, księżyc, gwiazdy
2 dzień: morze,niebo a co obrazują one? 5 dzień: ryby, ptaki
3 dzień: ląd i on? 6 dzień: zwierzęta lądowe, człowiek
7 dzień: odpoczynek co znaczy że kiedy to było pisane czyli II wiek naszej ery, już stosowano format 7dni tygodnia. Stan wiedzy w tamtych czasach pozwalał tylko na takie wyjaśnienie powstania świata nie znano wszystkich teorii. To nie jest relacja historyczna tylko opowiadanie. Wyjaśnia tylko kto stworzył świat a nie jak on powstawał. Odpowiedzi na to pytanie udziela nauka. Wielki Wybuch itd. a propos przykazania nie zabijaj. To nie chodzi w nim o to żeby Ciebie ograniczyć i żebyś myślał:"O nie, tak chciałem go zabić ale mi Bóg zabrania" tylko chodzi o to że jest to ubezpieczenie dla Ciebie dzięki temu przykazaniu możesz bezpiecznie wyjść na ulicę. Dlatego w Polsce nie ma wojen religijnych i nikt nie umiera dla wiary. Ksiądz nie musi Ci odpuścić tego grzechu i zaraz go pewnie za to obrzucisz więc wiedz że jeżeli on odpuści grzechy których nie powinien to jest ekskomunikowany.(wiesz co to znaczy ekskomunika?)
Za wiarę rocznie ginie 70 milionów katolików i jestem z nimi całym sercem, więc nie wiem o co Ci chodzi. Choćby podczas pisania tej wypowiedzi zginęło ich kilka tysięcy i nic z tym nie można zrobić dlatego że nasza wiara jest niesamowicie tolerancyjna właśnie dlatego Tobie i innym nic nie grozi poza takimi wykładami jak ten bo brak wiary rodzi się z braku wiedzy. Aha żeby było jasne ja tylko chcę obalić mity takie jak ten sprzed chwili.
Taki cytat: "Wiara i rozum są jak dwa skrzydła, na których duch ludzki unosi się ku kontemplacji prawdy". Jak rozumiesz te słowa?
12 paź 2011 07:10
Rozumiem tak, że to pierwsze skrzydło jest jak wyrostek robaczkowy - niby jest, ale jak go nie będzie to nic się nie stanie, a rozum to po prostu mózg, a nie skrzydło. Natomiast coś takiego jak dusza/duch nie istnieje.

„Zabijcie wszystkich, Bóg rozpozna swoich"
„Spaliłbym i stu niewinnych, gdyby między nimi znalazł się choć jeden winny"
„Jest prześladowanie niesprawiedliwe, to, którym bezbożni nękają Kościół Chrystusowy; i jest prześladowanie sprawiedliwe, to, którym Kościół Chrystusowy nęka bezbożnych (...). Kościół prześladuje z miłości, bezbożni z nienawiści"

W średniowieczu populacja była kilkunastokrotnie mniejsza i gdyby nie to to liczba ofiar kleru byłaby podobna do ofiar komunistów(wiele ten ustrój ma podobnego z KK), ale co tam i tak nikt na to nie zwróci uwagi.
12 paź 2011 09:25
O sorry, pomyliłem strony, myślałem, że jestem na stronie ligi f1c...
Dodane 12.10.11 11:25:
A nie, to tu. :E

Może założyć wam temat nowy?
12 paź 2011 09:55
Tak zakładaj im ten temat bo tu <cenzura>icy można dostać.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
17 °C
Tor:
25 °C
WTO
Częściowe zachmurzenie
20 °C
ŚRO
Deszcz
23 °C
CZW
Częściowe zachmurzenie
25 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 901 493

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.