FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
9 kwi 2013 10:43
Wiesz my tak... Ale jakiś osobnik zauważył możliwość zysku i zgłosił... Bywa
Ale nie przejmuje się w DTM na lausitz poszło na mnie ok. 20 skarg ( tak od Rafika ) dostałem tylko 15 sek, z czego 5 za rzekome ścięcie wybazdu z pit ( wjechałem na trawę i straciłem ) i 10 za zysk pozycji ścięciem
Dodane 9 kwietnia 2013 12:45:
Bartosz Bulawkin napisał(a):
Sądzę, że wjazd do pitlane w Katalonii bez ścięcia bym przejechał o jakieś 0,1-0,2 wolniej, jeśli bym miał taką przewagę nad zawodnikiem za mną za mecie to bym zrozumiał takie zagranie. Ale 2x +5 sekund to spadam z podium mimo, że zrobiłem błahostkę bo to jest błahostka. Większa uwaga powinna być skupiana na poważnych incydentach gdzie ktoś stracił, a w moim przypadku nikt nie stracił, ani nikogo nie uderzyłem. Nie to, że próbuję uniknąć kary, ale kara +5 sekund za zysk rzędu 0,2 nie jest całkiem sprawiedliwa.

Ja wygrałem wyścig na Węgrzech 2012 GP2 i ktoś zyłosił bo 3x na ścięcie wjazdu... Gdzie na Hungaroringu się nic nie zyskuje ... Więc widzisz
9 kwi 2013 10:50
No na Hungaro jak byś nie wjechał to masz wolny łuk. A na Katalonii można przejechać na pełnym gazie nawet bez ścięcia. Ale bym był wolniejszy o te 0,2 bo musiałbym mocniej kierownicą skręcić.
9 kwi 2013 10:52
Tak, określmy dla każdego toru osobną karę równą tyle, ile się zyskuje na niepoprawnym wjeździe, bo nie potraficie wjechać normalnie.
Dodane 9 kwietnia 2013 12:56:
Mam pomysł. Wstawię do streszczenia regulaminu kilka obrazków pokazujących czego nie można robić. Niektórym to powinno ułatwić.
9 kwi 2013 10:58
To zrobisz z nas głupków :D Bez przesady.

Ja nie mówię, że na każdy tor inną karę, ale 5 sekund to o wiele za dużo. Ale nie zamierzam się już odzywać, teraz będę wiedział, że nawet za byle co można dostać po jajach.
9 kwi 2013 11:05
Na niektórych torach można zyskać więcej. Np. na Imoli.
Nikodem Wiśniewski napisał(a):
Ale doszlismy do wniosku, że to był RA...

Niko, nie widzisz, że taka filozofia jest do bani? Kierowca A wypycha B, B mu wybacza i kary nie ma, a C uderza D, D mu nie wybacza i jest kara. Zarówno A i C popełnili tyle samo takich samych wykroczeń, a jeden ma karę a drugi nie i jeden straci pozycje, a drugi nie. Gdzie tu do cholery sprawiedliwość? Kary nie daje się za spowodowanie strat, tylko za złamanie zasad.
Dodane 9 kwietnia 2013 13:11:
Chociaż nie wiem jak wygląda wersja Imoli, na której jechali w GP2.
9 kwi 2013 11:24
No spoko, ja rozumiem, że jak ktoś komuś wjedzie w dupe i tamten zakonczy wyscig to co innego. Czemu na polo nie ma skargi, skoro niezle mnie poturbował na t1? Jak już sprawdzasz repa to sprawdź wszystko. A poza tym, spowodowanie kolizji, w której Wylly nawet nie wypadł z toru jest bardzo małą rzeczą, za którą jak dostanę karę to będzie niezły ubaw.
9 kwi 2013 11:35
Nie każdemu się chce składać skargi na wszystkich, więc składają tylko na tych, na których im najbardziej zależy.

Czyli uważasz, że wypchnięcie i wyprzedzenie jest w porządku?
Dodane 9 kwietnia 2013 13:41:
Monako jest już w pobieralni.
9 kwi 2013 11:42
Rafał Cupał napisał(a):
Nie każdemu się chce składać skargi na wszystkich, więc składają tylko na tych, na których im najbardziej zależy.

Czyli uważasz, że wypchnięcie i wyprzedzenie jest w porządku?

Albo niektórzy nie mają możliwości jej zgłoszenia...
9 kwi 2013 11:45
Bo niektórzy zgłaszają skargi na sytuacje w zerowej sekundzie i na złamanie procedur SC w wyścigu, w którym SC nie było.
9 kwi 2013 11:46
Najsprawiedliwiej by było jak by 1 czy tam kilka osób sprawdziło cały wyścig każdego kierowcy i wyłapało incydenty, ale po pierwsze kto by chciał to zrobić, a po drugie czy byłby fair wobec wszystkich i wyłapałby także swoje incydenty;)
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
ŚRO
Deszcz
21 °C
CZW
Zachmurzenie
20 °C
PIĄ
Deszcz
17 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 569 696

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.