FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
12 cze 2015 11:24
Krzysztof Pieczykolan napisał(a):

Link do moda WEC.
Zmodyfikowane 12 cze 2015 11:30 przez Marcin Kowalski.
12 cze 2015 12:55
Race edit Monza GP2.
Dodane 12 czerwca 2015 18:28:
Marcin Kowalski napisał(a):

Naprawdę ciężko wpisać w google "rfactor WEC"? Przecież tego jest pełno.
12 cze 2015 19:02
Dwie osoby na treningu... Dno dna...
12 cze 2015 19:24
Od przynajmniej kilku rund kierowcy F1 pokazują, że treningi są im niepotrzebne, a takie warunki pogodowe dodatkowo zniechęcają do jazdy (sam bym pojechał tylko dlatego, że musiałbym poprowadzić sesję), więc to żadna niespodzianka i nie widzę powodu, żeby się tym przejmować. Ważne są wyścigi.
12 cze 2015 20:11
F1 ma aż zanadto dziwną fizykę, stąd niskie frekwencje :D
12 cze 2015 22:33
12 cze 2015 22:42
Marcel Pawiński napisał(a):

<ok>
12 cze 2015 23:38
co w F1 odrzuca? Kolizje, nuda... wyścigi są za długie. Nie wiem co za imbecyl głosował za przedłużeniem wyścigu w serii, w której startuje 12 kierowców średnio. Powinniśmy odrzucić chyba realizm na rzecz szalonych pomysłów z cyklu: F1 + GP2 razem podczas jednego weekendu.

Przejeździłem parę sezonów w GP2 i w F1, ale też w PSC/DTM oraz GT. Czego teraz potrzeba? ZMIAN! F1 ma chyba cały czas tą samą fizykę. GP2 ma te same bolidy. A GT jest to samo już trzeci sezon i wiele błędów akceptujemy w tej serii, które mnie odtrącają

Najwięcej frajdy dawało gp2 i psc, dlaczego? PSC to była seria najbardziej kontaktowa, bardzo ciekawe tory. Jeden, czy tam dwa sezony i koniec. Miłe wspomnienia. GP2, to seria z funem. Fajna fizyka, fajne brzmienie bolidów, szkoda że nie ma tam tankowania. To odrzuca mnie od jeżdżenia w tej serii.

Co z F1 jest nie tak? Niby jest ta relacja, niby był kiedyś jakiś SC, niby są wyścigi wydłużone, niby są jacyś ludzie, ale F1 stała się dla perfekcjonistów. Poziom wzrósł przez co żeby coś znaczyć, trzeba jeździć jeździć jeździć, a mi się po prostu nie chce. Dlaczego nie ma nikogo na treningach? Bo i tak nic nam to nie da. Od... 7 wyścigów? 6? 30 min przed kwalami pobieram tor, a kończę w top3 (gdyby nie fakt, że większość robi tak jak ja, to kończył bym w ósemce). Nie da się po prostu powiedzieć, chcę frekwencję i będzie frekwencja. rFactor umiera, a raczej po prostu nie zachęca nowych.

bla bla bla... NAJWAŻNIEJSZE TERAZ: Liga mimo F1 w swojej nazwie powinna się rozwijać, poszerzać horyzonty, zachęcać nowych graczy. Czym? W produkcji jest DiRT Rally - podejrzewam, że dodadzą sensowne multi dla lig. Jest Project CARS, jest rFactor... ha, ale co z tego że jest ten rFactor. Dodatkowa seria. W soboty o 20, a kwale przed wyścigiem. Problemem jest to, że ludzie mają coraz mniej czasu (nie chodzi o to, że nagle 22h na dobe, tylko więcej różnych rozpraszaczy i pochłaniaczy tego czasu). 30 minut kwalifikacji w F1 przy frekwencji 12 osob? PATOLOGIA. Wolałbym wyjechać na jednego lapa. ESEJ zakończony. Ligo... ODŻYWAJ!
Dodane 13 czerwca 2015 01:44:
Co dają kwale i wyścigi jednego dnia?
+ Zachowanie "formy"
+ Zaoszczędzenie czasu na podłączanie się pod serwer, oczekiwanie na sesję
+ Pamiętanie, który to set był tym właściwym, bo nie musimy go nawet zapisywać
+ Wolne soboty
+ Wyrównanie poziomu w serii

- Brak możliwości potrenowania po kwalifikacjach
- Tylko jeden news (dla wyznawców "wall of text")
- Dużo ilość czasu pochłaniana jednorazowo

Ale ale ale, warmup 10 minutowy wtedy miałby sens przed wyścigiem
Dodane 13 czerwca 2015 01:44:
Albo 15 minut, bo jeszcze WC
Zmodyfikowane 12 cze 2015 23:40 przez Dawid Kuszel.
13 cze 2015 07:35
Mateusz Ziubiński napisał(a):
F1 ma aż zanadto dziwną fizykę, stąd niskie frekwencje :D

Zresztą jeżdżenie na tej samej fizyce od kilku sezonów to trochę dziwna sprawa (po co zmieniacie bolidy w takim razie... w moim przeczuciu zmiana rocznika bolidu powinna wiązać się ze zmianą fizyki). Inna sprawa, ze jest ona niezbyt przyjazna dla nowych graczy i tworzy się hermetyczne grono ludzi, którzy na pamięć znają idealne ustawienia na każdy tor (oraz zachowanie bolidu w każdej sytuacji) i mimo małej ilości treningu niszczą nowicjuszy :D

GT ma swoje pewne wady, jednak wydaje się być najciekawszą serią spośród wszystkich trzech w lidze... zróznicowanie strategii, jazda na slickach po deszczu :) , róznice w fizyce poszczególnych pojazdów i kilka innych ciekawych spraw.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Słonecznie
Słonecznie
Powietrze:
20 °C
Tor:
29 °C
PON
Częściowe zachmurzenie
23 °C
WTO
Deszcz
21 °C
ŚRO
Deszcz
23 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
46 727 361

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.