Oko napisał(a):
Jak można być taką pizdą i zgłosić skargę że ktoś przekroczył linie pitu , totalne frajerstwo
16.2 Podczas wjazdu oraz wyjazdu z alei serwisowej wyjechanie więcej niż dwoma kołami poza obszar ograniczony przez linie prowadzące do alei, grozi karą czasową 5 sekund oraz 1 punktem karnym.
Nie wiem czy tak było. Z własnego doświadczenia prowadzenia ligi też takie kary stosowałem. Pewnie wielu uważa podobnie jak ja. Jeśli chce się, aby kierowcy jeździli maksymalnie przepisowo to trzeba przede wszystkim zająć się drobnymi przekrętami typu ścinanie toru, pobocza i linia pit-lane. Jednak prowadząc małą ligę miałem czas na sprawdzenie wszystkich samodzielnie bez zamieszania i wzajemnej nienawiści za złożenie skargi. Tutaj jeździ sporo osób, więc jeśli taka skarga została złożona to musi być rozpatrzona i nie uważam tego za chamskie.
Dodane 14.11.11 15:21:LUDZIE! Przywyknijcie może, że to jest czołowa liga F1C w Polsce i jakiś poziom jest wymagany, nawet kosztem tego, że będzie 500 skarg w GP2. Zawsze Rafik może poprosić kogoś z zarządu do pomocy. To nie jest jakaś gówniana liga, gdzie nie ma znaczenia czy komuś urwiesz spoiler czy koło, czy zyskasz 5s. czy stracisz ścinając tor. Mamy regulamin. Jeśli taka sprawa jak ścięcie linii pit jest tam sklasyfikowana to chyba po to tam jest, żeby było wiadome, że to i to dostaniecie za to wykroczenie.