FacebookYouTubeTwitchCupSell
FORUM OGÓLNE
5 kwi 2013 12:54
Dopóki nie odzyskam zaufania sporej grupy kierowców, które niesłusznie utraciłem.
5 kwi 2013 12:56
Nikodem Wiśniewski napisał(a):
Bartosz Bulawkin napisał(a):
Według mojej oceny wyrzucanie graczy z ligi podczas kryzysu frekwencji w simracingu w Polsce to co najmniej nie poważny ruch, także proponuję zgodę i kompromis.:]

Nie powiedziałbym, że to kryzys. Jest naprawde duuużo driverów, oczywiscie tutaj frekwencja nie jest najlepsza, ale mówię ogólnie

No driverów jest sporo, ale wszyscy wychowali się na Kubicy wtedy był boom simracingu. Nie mówię, że teraz nie jeżdżą, ale jak zaczynali to mieli 15-17 lat i teraz studia, praca itp co daje brak czasu. Niestety teraz popularność lig w polsce spada bo nie ma Kubicy i nowe pokolenie nie leci na F1. Z drugiej strony to zależy czy ktoś jeździ ze względu na Polaka w F1 czy (tak jak ja:P) po prostu F1 i simracing to pasja.
5 kwi 2013 13:21
I koniec spiny. Dziękuje.
5 kwi 2013 13:26
Patryk Łucków napisał(a):
Mi akurat polityka Kluska się podobała. Tylko w GP2 wszystko było na czas. Kary w ten sam dzień co sesja ( Treny i kwale ), newsy również punktualnie. A to że chciał spytać o zdanie ludzi, dzięki którym ta seria istnieje, to dobra rzecz. Przecież lepiej aby zapytać się o zdanie kierowców i wprowadzić rozwiązanie na które zgadza się większość, niż wprowadzać bez niczyjej zgody.
Rafik też nie powinien nazywać Kluska idiotą

Popieram <ok>
5 kwi 2013 13:28
Kłótnie na ogólnym. Brakowało mi tego :>
5 kwi 2013 13:42
Predix, na Ciebie lekarstwa nie ma. Jak Klusek będzie uważał, że 2+2=5, to będziesz go popierał nawet, gdy udowodnię, że 2+2=4.
Dodane 5 kwietnia 2013 15:43:
I jak się okazuje tylko dlatego, że skasowałem Twoje bezsensowne posty.
5 kwi 2013 13:43
no chyba cie po<cenzura>alo<głupek>
5 kwi 2013 13:49
Nikodem Wiśniewski napisał(a):
Według mojej oceny wyrzucanie graczy z ligi podczas kryzysu frekwencji w simracingu w Polsce to co najmniej nie poważny ruch, także proponuję zgodę i kompromis.:]

Nie powiedziałbym, że to kryzys. Jest naprawde duuużo driverów, oczywiscie tutaj frekwencja nie jest najlepsza, ale mówię ogólnie

No driverów jest sporo, ale wszyscy wychowali się na Kubicy wtedy był boom simracingu. Nie mówię, że teraz nie jeżdżą, ale jak zaczynali to mieli 15-17 lat i teraz studia, praca itp co daje brak czasu. Niestety teraz popularność lig w polsce spada bo nie ma Kubicy i nowe pokolenie nie leci na F1. Z drugiej strony to zależy czy ktoś jeździ ze względu na Polaka w F1 czy (tak jak ja:P) po prostu F1 i simracing to pasja.

No i taką wypowiedź to ja rozumiem <ok>
Sam zaczynałem lata temu jak jeszcze Kubicy nie było w F1 (2004 rok , czasy kiedy królowało F1C) i wiem jak to jest kiedy się nie ma czasu.
Bo teraz mimo braku czasu potrafię się cieszyć samą jazdą , nie muszę mieć do tego wyników , a nawet nie mam się co ich spodziewać skoro wchodzę tylko na trening lub kwalifikacje i wyścig a tak to nawet 5 minut w tygodniu nie poświęcam na jakikolwiek trening bo zwyczajnie nie mam czasu.

Ale wracając do tematu kryzys w naszym kraju jest i to spory ale on jest tak odczuwalny z troszkę innego powodu.
W momencie debiutu Kubicy w F1 było jasne że i w simracingu coś ruszy, powstało mnóstwo nowych lig , pojawili się nowi kierowcy ... mnóstwo z nich wykruszyło się po jego wypadku, ale też i wcześniej już pojawiała się tendencja spadkowa...
I to się działo wszędzie , a jako ilość lig była dużo większa niż kiedyś to i bardziej odczuwalny jest dzisiaj ten kryzys bo ta grupka zapaleńców jest zbyt mocno rozbita , tak naprawdę teraz większość tych lig musiała by zakończyć działalność żeby pomóc poprawić frekwencje w innych .
Bo jednak godziny we wszystkich są podobne<ok>

Ale jest też drugi poważny problem, brak alternatywy dla rFacotra.
Ludzie po 8 latach są już trochę znudzeni przestarzałym kodem z kiepską grafiką, dlatego wielu z rFactora zrezygnowało.

Ale w tej kwestii wiele się nie zmieni w najbliższej przyszłości bo rFactor 2 rozczarowuje (a i według aktualizacji licencji może NIGDY nie wyjść poza fazę beta testów...)
C.A.R.S jest ciągle przesuwane jak wcześniej GT5 i najwcześniej pojawi się w pierwszym kwartale przyszłego roku... , o GTR3 cały czas cicho oprócz tego że powstaje...
Chyba jedyna nadzieja w Assetto Corsa i nie wiem czy nie powinniście pomyśleć o przejściu na tego sima po jego premierze i pojawieniu się pierwszych sensownych modów.
Grałem już w tech demo u kumpla i ten tytuł to duży krok do przodu względem simów poprzedniej generacji takich jak rFactor, GTR2 czy Race07<ok>
5 kwi 2013 13:52
Michał, tylko nie każdy ma komp który uciągnie AC, a jak komuś w rF nie pasuje grafika to sobie może wgrać ENB Series czy coś w tym stylu.
Także się ciągle pojawiają mody i pluginy, ale co do przestarzałego kodu to fakt, tu masz rację.
5 kwi 2013 13:55
No własnie, nie kazdy ma takie super komputery zgadzam sie z matim
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
11 °C
Tor:
11 °C
ŚRO
Deszcz
21 °C
CZW
Zachmurzenie
20 °C
PIĄ
Deszcz
17 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
47 570 155

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.