FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria F1
Sprawy organizacyjne

Propozycje

FORUM TEMATYCZNE
15 cze 2016 13:50
Panie Krzystofie Woźniaku. Poświęciłem zdecydowanie za dużo czasu na czytanie Twojego posta, w którym stwierdzasz oczywistości i to, że Twoim zdaniem negatywnie wpłynie to frekwencję. Nie wiem po co ta cała analiza, skoro przeprowadzana właśnie ankieta powie nam wprost, czy taka zmiana jest dobra, czy zła.
Dodane 15 czerwca 2016 15:51:
Radosław Cupał napisał(a):
Swoją drogą... Nie będzie problemu z zamieszczaniem własnych kasków (nie mówiąc o malowaniach)?

Panie Radosławie Cupał, owszem będzie problem. W przypadku przejścia na rFactora 2 przynajmniej przez pierwszy sezon nie będzie w F1 takich bajerów jak własne kaski czy ligowa pogoda.
15 cze 2016 15:57
Woźniak, ja <cenzura>e na prawde? Mamy 2016 rok!!, to normalne ze chcemy iść do przodu, ja jestem za. Rozumiem ze nie wszyscy mają dostęp do rf2. Ja akurat mam i jestem chętny. Zresztą nie rozumiem dlaczego ty się oburzasz skoro ty nawet na rf1 ledwo jeździłeś...
Rafik pyta ludu co robić, i dobrze. Wiele lig już jeździ na rf2 i tam narzekań nie ma!,
Zresztą niektórzy już mówią ze fajnie byłoby zrobić technologiczny krok na przód...
15 cze 2016 17:14

Post został usunięty przez autora

15 cze 2016 19:04
Rafał - nie podpuszczam Cię, ale nie dasz bana Woźniakowi :P.
15 cze 2016 21:00
Panie Woźniak, dla tych co nie mogliby jeździć na rF2 zostaje jeszcze GP2 i GT. A rF2 to zawsze byłaby jakaś szansa na przyciągnięcie nowych osób, których nie interesuje już zabawa na starej i dobrze im znanej grze (zbyt dobrze).

A co było jak liga przechodziła na rF? Hurr durr, większe wymagania, bardziej rozwinięta fizyka niż F1C, pół składu wypadnie, bo nie ma wystarczająco dobrego kompa/sprzętu. Zmiany zawsze niosą ze sobą jakieś ryzyko, ale to nie znaczy że trzeba je wszystkie negować.

Na razie Rafik "bada rynek", więc póki co nie ma sensu robić gównoburzy. Ale pan Woźniak oczywiście jak zwykle musi zgrywać alfę i omegę i wyskakiwać ze sraczką kiedy jeszcze nie podjęto nawet próby podjęcia jakiejkolwiek decyzji.

Krzysztof Woźniak napisał(a):
Nasza liga opiera się na tym, aby była dostępna dla wszystkich, tak?

Chcesz żeby liga była dostępna dla wszystkich? To dlaczego odbierasz tę możliwość potencjalnym nowym osobom (spoza ligi), które mogłyby się zainteresować naszą ligą, gdyby dostrzegły coś, co by ich skłoniło do jazdy u nas (w tym przypadku nieszczęsny rF2).

Nie, nie jestem zagorzałym zwolennikiem zmian, ale też nie zamierzam ich bojkotować tylko dlatego, że ja nie mógłbym z nich skorzystać. Do tego tematu trzeba podejść na chłodno, ze spokojem, tak jak robi to Rafik. Sprawdzić czy to ma sens, rozważyć ewentualne korzyści i ryzyko jakie za tym idzie i wtedy decydować.
18 sie 2016 23:13
Mam propozycję, żeby przyspieszyć wprowadzenie zmian dotyczących opon, które miały miejsce w Formule 1 przed sezonem 2016. Chodzi o:
- dodanie mieszanki ultramiękkiej,
- wprowadzenie trzech mieszanek na suchą nawierzchnię dostępnych w trakcie danego weekendu,
- oprócz konieczności wykorzystania w wyścigu dwóch mieszanek, dodanie nakazu użycia konkretnej mieszanki (wylosowanej).

Propozycję uzasadniam tym, że są to zmiany, które pozytywnie wpłyną na ciekawość wyścigów oraz tym, że to, jak będzie wyglądała seria F1 w następnym sezonie, jest bardzo niepewne.
Konto usunięte
18 sie 2016 23:33
Rafał Cupał napisał(a):
Mam propozycję, żeby przyspieszyć wprowadzenie zmian dotyczących opon, które miały miejsce w Formule 1 przed sezonem 2016. Chodzi o:
- dodanie mieszanki ultramiękkiej,
- wprowadzenie trzech mieszanek na suchą nawierzchnię dostępnych w trakcie danego weekendu,
- oprócz konieczności wykorzystania w wyścigu dwóch mieszanek, dodanie nakazu użycia konkretnej mieszanki (wylosowanej).

Propozycję uzasadniam tym, że są to zmiany, które pozytywnie wpłyną na ciekawość wyścigów oraz tym, że to, jak będzie wyglądała seria F1 w następnym sezonie, jest bardzo niepewne.

Akurat jestem tu to się wypowiem. Ja osobiście jestem za takimi zmianami. Z pewnością to pozytywnie wpłynie na ciekawość rywalizacji i dobór odpowiedniej strategii będzie jeszcze ważniejszy niż w poprzednich sezonach w jakich uczestniczyłem mniej lub bardziej czynnie. Szczególnie w połączeniu z faktem braku tankowania w czasie wyścigu, który nieco ograniczył różnorodność strategii.
Zmodyfikowane 18 sie 2016 23:33 przez Konto usunięte.
19 sie 2016 00:07
Może bez tego nakazu, a reszta <ok>.
19 sie 2016 00:49
Czy nakaz użycia ma działać tak jak dotychczas? Czy myślałeś o czymś innym dopisując ten punkt? Czy może jednak o małą formalność oczywistą dla wszystkich?

A tak to <ok>
19 sie 2016 09:32
Do tej pory trzeba było wykorzystać dwie mieszanki podczas wyścigu i teraz też tak będzie, tylko dodatkowo jedną z tych dwóch mieszanek albo jedną z innych wykorzystanych w wyścigu musi być ta wybrana ("przez Pirelli") - zgodnie z tym, co się dzieje w rzeczywistości. Aczkolwiek darujemy już sobie sytuacje, w której Pirelli nominuje dwie obowiązkowe mieszanki.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 458 493

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.