FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria F1
Sprawy organizacyjne

Propozycje

FORUM TEMATYCZNE
19 sie 2016 17:24
10. minut kwalifikacji, jak jest w pewnej lidze i YOLO. Bezbłędne kółko #aproved.
19 sie 2016 19:41
Są kierowcy, którzy bez pomocy by nie jeździli. Na pewno są też tacy, którzy właśnie z powodu pomocy nie chcą jeździć. W każdej serii są pomoce. Gdyby w jednej serii ich zabrakło to mielibyśmy różnorodność i kto wie, czy właśnie frekwencja dzięki temu by nie urosła. Ja wychodzę z założenia, że F1 jako ta najwazniejsza, królewska seria (tak podobno jest w F1O) powinna mieć okrojone pomoce.

Jakbym był w tej kwestii osamotniony to nie zabierałbym głosu w sprawie, ale miej Rafiku świadomość jak mocne lobby w lidze jest za tym pomysłem :P
19 sie 2016 19:53
Pomysły Radka są ok. A ta ze skróceniem Q też jest wg. mnie dobra, nawet to tych 10min :P
19 sie 2016 19:56
Rafał Cupał napisał(a):
Mniej pomocy, to mniej kierowców, a np. 10 kierowców na starcie wyścigów nie przypomina rywalizacji jaką możemy oglądać w F1.

Ja tam się nie znam, ale podobno głównym założeniem serii F1 jest podążanie za realną Formułą 1, a włączenie pomocy będzie sprzeczne z obecnie panującymi tam zasadami. <lol>

A tak na poważnie na razie te pomoce przyniosły Ci straty w serii mowa oczywiście o kierowcach WSL którzy odeszli z powodu takiego, że np. wyłączenie trakcji nie daję kompletnie żadnego zysku a powinno być chyba inaczej nie uważacie?
19 sie 2016 20:01
Ostatnia próba wyłączenia pomocy w F1 zakończyła się tak, że trzeba było odwołać pierwszy wyścig z powodu żałosnej frekwencji, dlatego dopóki nie zobaczę w tym miejscu bardzo mocnego poparcia ze strony kierowców, to nie będę znów ryzykował.
19 sie 2016 20:03
Ja jak wyżej, pomoce bym zostawił, ale zrobił fizykę tak, że na jazdy bez pomocy się zyskuje minimalnie, a nie traci.
Konto usunięte
19 sie 2016 20:14
Jedyne wyjście w takim razie to odpowiednia fizyka. Jazda bez pomocy powinna dawać zysk (kierowcom bardziej pro na pewno się to spodoba), ale żeby nie tracić na frekwencji powinny być one dalej w jakimś stopniu dozwolone. Warto się też zastanowić na jakich wartościach jednak te pomoce pozostawić w grze. Być może poziom "high" powinien zostać zlikwidowany...
Zmodyfikowane 19 sie 2016 20:20 przez Konto usunięte.
19 sie 2016 20:16
Gdyby w jednej serii ich zabrakło to mielibyśmy różnorodność i kto wie, czy właśnie frekwencja dzięki temu by nie urosła

W F1 Online? Zapomnij. Chyba, że walka z powietrzem jest priorytetem. Tu jest zbyt mały target na jeździe bez pomocy.

HURR DURR GDZIE JEST 4 SERIA ? <wyśmiewacz>

Zgadzam się z RfC i Nasrim. Na przyszłość nieco ściąć możliwości TC ( o to raczej się głownie rozchodzi).
19 sie 2016 20:17
Rafał Cupał napisał(a):
Ostatnia próba wyłączenia pomocy w F1 zakończyła się tak, że trzeba było odwołać pierwszy wyścig z powodu żałosnej frekwencji, dlatego dopóki nie zobaczę w tym miejscu bardzo mocnego poparcia ze strony kierowców, to nie będę znów ryzykował.

O ile pamiętam to było w sezonie 2012 gdzie przeszliśmy z F1-ch na rFactora. Kompletna zmiana fizyki, gry dla większości osób i jeszcze do tego wyłączone pomoce. Na tamten moment to chyba było normalne, ale po tylu latach na rFactorze daj spokój. Mamy w lidze bardzo dobrych kierowców, część nie chce jeździć bez pomocy, bo im się nie chce uczyć tego po prostu. Ja sam nie jestem jakiś pro, ale jak się przejechałem na pewnym modzie bez pomocy to bolid się prowadził pico bello! I jeżeli jazda bez pomocy dawała by coś w naszej lidze ja sam bym zaczął od tego sezonu jeździć bez tych asyst.
19 sie 2016 20:55
To było w sezonie 2013 i stało się to, czego można się spodziewać również teraz. Przyszło do F1 kilku nowych kierowców, którzy nastawieni byli na jazdę bez pomocy, ale więcej kierowców z serii odeszło, bo wolało jeździć w GP2, gdzie było łatwiej, a dzięki temu walka była bardziej wyrównana i ciekawa.
Dodane 19 sierpnia 2016 22:58:
Możemy zrobić tak: zablokujemy totalnie asystę stabilności (F4) a w fizyce postaram się sprawić, żeby kontrola trakcji bardziej szkodziła niż pomagała. Jeżeli będą też odpowiednio ustawione hamulce, żeby się łatwo nie blokowały, to jazda bez pomocy powinna być opłacalna.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 458 493

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.