FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria F1
Sprawy organizacyjne

Propozycje

FORUM TEMATYCZNE
19 sie 2016 20:58
Pieczyk, Rafał tutaj ma racje. Optymalnym rozwiązaniem będzie fizyka dostosowana na zysk dla ludzi, którzy jeżdzą bez pomocy (F4 i F8). Nie mówię, żeby to było 0,5s/okr od razu, bo to przesada, ale nie może być tak, że na jeździe bez tego tracą.
Zmodyfikowane 19 sie 2016 20:59 przez Dawid Czepiela.
19 sie 2016 21:07
Rafał Cupał napisał(a):
Dodane 19 sierpnia 2016 22:58:
Możemy zrobić tak: zablokujemy totalnie asystę stabilności (F4) a w fizyce postaram się sprawić, żeby kontrola trakcji bardziej szkodziła niż pomagała. Jeżeli będą też odpowiednio ustawione hamulce, żeby się łatwo nie blokowały, to jazda bez pomocy powinna być opłacalna.

Jak tak zrobisz będzie PICO BELLO!
19 sie 2016 22:47
Zaczynają się jakieś kombinację w stylu FIA typu system eliminacji z początku sezonu dla "poprawy widowiska". Powodzenia <ok> Jak już ci na pomocach mają jeszcze więcej tracić, to od razu do pakietu zalecam usprawnić ulepszenia aby bogatsi no i oczywiście bez TC jeszcze więcej zyskiwali a czołówka została zabetonowana jak w obecnym F1 - w końcu głównym założeniem serii F1 jest podążanie za realną Formułą 1 :>
Zmodyfikowane 19 sie 2016 22:47 przez Damian Wolkiewicz.
19 sie 2016 23:06
^ przecież to chyba nie jest normalne, że ludzie, którzy jeżdzą lepiej niż inni, potrafią dobrze latać bez trakcji mają na tym tracić do innych. Nie, nie umiem jeździć na wyłączonej trakcji.
19 sie 2016 23:44
Dawid Czepiela napisał(a):
^ przecież to chyba nie jest normalne, że ludzie, którzy jeżdzą lepiej niż inni, potrafią dobrze latać bez trakcji mają na tym tracić do innych. Nie, nie umiem jeździć na wyłączonej trakcji.

High five!
20 sie 2016 01:39
Dlaczego mają tracić? Przecież przy włączonych pomocach obie strony mają wyrównane szanse, a to jest chyba priorytet w tej całej bądź co bądź rozrywce, "zabawie" :D
20 sie 2016 09:32
Ja myślę, że ktoś jeżdżący bez trakcji nie jeździ na identycznych warunkach jak ktoś z trakcją więc nie wiem, gdzie tu wyrównanie <ok>
20 sie 2016 09:46
Maciej Młynek napisał(a):
Ja myślę, że ktoś jeżdżący bez trakcji nie jeździ na identycznych warunkach jak ktoś z trakcją więc nie wiem, gdzie tu wyrównanie <ok>

Racja, ale też nikt mu nie każe jeżdzić "A" albo "B".
20 sie 2016 10:01
Damian Wolkiewicz napisał(a):
Dlaczego mają tracić? Przecież przy włączonych pomocach obie strony mają wyrównane szanse, a to jest chyba priorytet w tej całej bądź co bądź rozrywce, "zabawie" :D

Tak, tak. Dajmy jeszcze z 20 kg balastu Menelowi czy Mohito, a Woźniakowi odejmijmy 10.7 kg w imię wyrównywania szans...

Dla mnie to logiczne że ktoś jeżdżący bez trakcji powinien mieć z tego jakiś profit w stosunku do tego co jeździ z trakcją. Dlaczego? Musi się bardziej napracować, umiejętnie operować gazem, a nie bezmyślnie wciskać pedał w podłogę kiedy trzeba przyspieszać. A że nie każdy ma czas na naukę jazdy bez TC albo nie każdy potrafi to po to zostaje jej dostępność - ale nie może być tak że pójście na łatwiznę przyniesie takie same efekty. To tak jakby set domyślny dawał takie samo tempo co set robiony przez kilkadziesiąt minut.
20 sie 2016 10:29
"To tak jakby set domyślny dawał takie samo tempo co set robiony przez kilkadziesiąt minut."

A jak ktoś ci seta wyśle? xD

"postaram się sprawić, żeby kontrola trakcji bardziej szkodziła niż pomagała."

Nie można po prostu trochę zmniejszyć wartość działania TC? Żeby nie było, że zaraz efekt zmian będzie odwrotny od zamierzonego.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Zachmurzenie
Zachmurzenie
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 457 640

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.