FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria F1
Sprawy organizacyjne

Propozycje

FORUM TEMATYCZNE
27 kwi 2014 20:23
Zresztą i tak Rafał zadecyduje z Łukaszem, także dogadujcie się, ja jestem na nie.
27 kwi 2014 20:40
Będzie tylko jeden bolid ligowy, ale będę zmieniał jego osiągi. Pojeździjcie ligowym na obecnych ustawieniach (najniższych osiągach), a później ustawię go na maksymalne.
27 kwi 2014 20:41
Jak wiadomo, jestem przeciwny wszelkim większym zmianom w sezonie. Mimo to, chciałbym wysłuchać opinii pozostałych szefów zespołów.
27 kwi 2014 20:57
Zespół Marussia jest przeciwny zmianom w trakcie sezonu. Niektóre zespoły ustaliły sobie plan rozwoju (zakupu ulepszeń - jak ktoś woli) według pewnego schematu ulepszeń i zrealizowały go już w znacznym stopniu (w końcu mamy już połowę sezonu). Uważam że nie można im teraz narzucać nowego schematu bez cofnięcia wszystkich kroków, które podjęli podczas tego sezonu.
27 kwi 2014 21:09
Caterhamowi w zasadzie jest obojętne. Jednak myśląc o innych tak duże zmiany w trakcie sezonu są bez sensu (tym bardziej dla tych, który wydali sporo na ulepszenia).
27 kwi 2014 22:42
Chyba jednak dam radę zmniejszyć zyski równo na wszystkich aspektach. Jeżeli nie odpowiadają Wam tak radykalne zmiany, to zredukujmy chociaż różnicę o 50%. Już kilka razy taka zmiana miała miejsce. Nie sądzę, żeby utrzymywanie stanu, w którym w połowie sezonu różnica pomiędzy najlepszym i najgorszym bolidem w stawce wynosi 2 sekundy, było rozsądne. A frekwencja raczej nie wskazuje na to, że wszystko w F1 jest w porządku i nie powinno się nic zmieniać.
Zmodyfikowane 27 kwi 2014 22:43 przez Rafał Cupał.
27 kwi 2014 22:45
Ale ta zmiana nie podniesie frekwencji.
27 kwi 2014 22:53
Czemu nie było zmian w 2012, jak też był zgłaszany ten problem?
28 kwi 2014 00:35
Dawid Kuszel napisał(a):
Czemu nie było zmian w 2012, jak też był zgłaszany ten problem?

Albo w 2013, albo w 2012, w połowie sezonu zostały zmniejszone różnice w osiągach o bodajże połowę. Ale to bez znaczenia, bo teraz jest sezon 2014, w którym ulepszenia miały dawać bardzo mało, a nie dają i jeżeli nic się nie zmieni, to niedługo rywalizacji w F1 nie będzie prawie w ogóle.

Dawid Czepiela napisał(a):
Ale ta zmiana nie podniesie frekwencji.

Jesteś jasnowidzem? Wątpię. Jesteś geniuszem, który jest w stanie przewidzieć przyszłość na podstawie wszystkich zmiennych? Sądząc po Twoich wcześniejszych durnych wypowiedziach, też raczej nie. Więc jesteś głupcem używającym niewłaściwych, przesadzonych i niczym nieuzasadnionych stwierdzeń.

Ja również uważam, że prawdopodobnie taka zmiana nie podniesie frekwencji, ale jestem prawie pewny, że żaden kierowca F1 z tego powodu nie zrezygnuje. Z drugiej strony, w tym momencie, o ile moje szacunki się potwierdzą, jazda w najsłabszych zespołach nie ma praktycznie sensu, więc maksymalna możliwa frekwencja w F1 to w praktyce 18 kierowców. Pod koniec sezonu nie będzie się opłacało jeździć w 5. bolidzie w stawce. Więc brak zmian może przyczynić się do tego, że kierowców będzie jeszcze bardziej ubywać. Ale to nie frekwencja jest tutaj istotna.
Zmodyfikowane 28 kwi 2014 00:39 przez Rafał Cupał.
28 kwi 2014 06:07
Problem polega na tym, ze kierowcow praktycznie nie przybywa, a ubywa i to nie jest raczej wina systemu ulepszeń. Prawda jest taka, ze ciezko sprowadzic kogos kto juz gdzies jezdzi, a ludzie maja malo czasu na dwie ligi, albo nie chca odchodzic ze sprawdzonej do nowej. Lepiej Rafal zastanow sie z administracja co zrobic, zeby frekwencja w F1 byla wyzsza niz w GP2, bo odkad pamietam zawsze jest z tym problem. Dlaczego kierowcy z GP2 nie chca przejsc do F1? :<
Slyszalem rozne opinie, np.: bo Menel. I co z tego, ze Menel? Ja tego nie rozumiem.
Dodane 28 kwietnia 2014 08:35:
Nawet zniesienie oplat za serwery nie rozwiazalo problemu, a frekwencja jest dobra tylko na starcie sezonu. Czym dalsze GP, wiecej osob odchodzi, bo widzi, ze nie ma o co walczyc. Taka logika ludzi, trzeba zrobic cos z GP2, zeby tam jezdzili tylko najslabsi, a czolowka GP2 do F1.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
17 °C
Tor:
17 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 455 021

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.