FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria F1
Sprawy organizacyjne

Propozycje

FORUM TEMATYCZNE
28 kwi 2014 21:56
Patryk Łucków napisał(a):
Maciej Paruch napisał(a):
Ja tak nie myślałem, nie nastawiałem się na wynik. Jeździłem na obu i po prostu przygotowanie do GP2 kosztuje mniej czasu oraz mniej wysiłku.

<ok>dokładnie. Przed Hungaro nic nie jeździłem tylko tren. A seta dostałem dopiero na kwale i jaki wynik. W F1 Menel chyba może sobie na takie coś pozwolić

I co, myślisz, że dobrze o Tobie świadczy, że bez przygotowania jesteś pro? To chyba nie o to w tym chodzi problemie chodzi. Chodzi o to, żeby zrobić tak, żeby w F1 była frekwencja taka jak teraz w GP2, a w GP2 mniejsza, bo to mniej ważna seria.
28 kwi 2014 22:02

Post został usunięty przez autora

29 kwi 2014 06:28
Dawid Czepiela napisał(a):
Patryk Łucków napisał(a):
Maciej Paruch napisał(a):
Ja tak nie myślałem, nie nastawiałem się na wynik. Jeździłem na obu i po prostu przygotowanie do GP2 kosztuje mniej czasu oraz mniej wysiłku.

<ok>dokładnie. Przed Hungaro nic nie jeździłem tylko tren. A seta dostałem dopiero na kwale i jaki wynik. W F1 Menel chyba może sobie na takie coś pozwolić

I co, myślisz, że dobrze o Tobie świadczy, że bez przygotowania jesteś pro?

To świadczy o tym, że do GP2 jest łatwiej się przygotować i zajmuje to mniej czasu. I to jeden z powodów, dla którego część kierowców (nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile ich jest, nie robiłem sondażu) wybiera GP2 zamiast F1.

W sumie wpadł mi do głowy teraz pewien pomysł. Skoro GP2 to seria podrzędna to znajdźmy dla niej jakieś chugowe godziny sesji, żeby dobitnie to pokazać, że ta seria ma niższy prestiż. Być może to spowoduje jakąś migrację do F1.
29 kwi 2014 06:43
Albo migracje do innej ligi. Kazdy jest innym czlowiekiem i kazdy potrzebuje innej liczby okrazen do treningu. Przyklad Wielkiej Brytanii, gdzie tylko trening jechalem (co robie prawie zawsze w tym sezonie), a w Niemczech Radzio przef kwalifikacjami nie zrobil praktycznie ani jednego okrazenia i mial P5.
29 kwi 2014 09:32
Dawid Czepiela napisał(a):
Albo migracje do innej ligi. Kazdy jest innym czlowiekiem i kazdy potrzebuje innej liczby okrazen do treningu. Przyklad Wielkiej Brytanii, gdzie tylko trening jechalem (co robie prawie zawsze w tym sezonie), a w Niemczech Radzio przef kwalifikacjami nie zrobil praktycznie ani jednego okrazenia i mial P5.

To teraz zacytuję twoje słowa:
I co, myślisz, że dobrze o Tobie świadczy, że bez przygotowania jesteś pro?

A jak ktoś chce iść do innej ligi to niech idzie, nikt nikomu nie broni. Tak samo jak nikt nikomu nie broni wybrać GP2 zamiast F1. I to na pewno nie jest tak że w F1 ludzie nie chcą jeździć bo dominacja, w zeszłym sezonie GP2 też mieliśmy dominację, a frekwencja nawet pod koniec sezonu była dobra. Przecież jak np. Menel by przyszedł do GP2 to nie sądzę żeby zaraz pół stawki uciekło do F1 albo innych lig.
29 kwi 2014 13:45
Polepszanie jednej serii kosztem osłabiania innej to beznadziejny pomysł, już kiedyś był raz przerabiany.
29 kwi 2014 14:54
Zaraz tam osłabianie. W GP2 jesteśmy na granicy, jest już po 20 osób na wyścigach. Jeszcze trochę i braknie miejsc dla ewentualnych nowych osób, które niekoniecznie będą chciały od razu iść do F1.
29 kwi 2014 17:02
W sumie to bardzo dobrze, że toczy tu się dyskusja o pomysłach na polepszenie frekwencji w F1. Lepiej niech inni kierowcy GP2 się tutaj wypowiadają i np. odpowiadają na pytanie: co musiałoby się stać, żeby przeszli do F1. Jako motywację przypomnę fakt, że jestem przeciwnikiem istnienia serii GP2 i jeżeli obecna sytuacja w lidze przekroczy pewną magiczną granicę (a frekwencja w F1 i niedobór newsmanów sprawia, że dużo do tej granicy nie brakuje), to bardzo możliwe, że od następnego sezonu będzie jedna równoległa seria mniej, a oczywiście na pewno nie zniknie F1, choć wtedy F1 byłoby bardzo upodobnione do tego, czym teraz jest GP2. Tak więc opinie wszystkich kierowców są tu mile widziane.

I nie zapominajcie o ulepszeniach i sprawdzaniu bolidu ligowego.
29 kwi 2014 17:12
A nie łatwiej byłoby zrobić ankietę dla kierowców GP2 dlaczego nie chcą jeździć w F1
29 kwi 2014 17:23
Proste załatwienie problemu. "GP2 jest lepsze - wyje** je!". A dla mnie F1 byłaby bardziej atrakcyjna, gdyby set nie był tak skomplikowany (wiem że to F1 i musi być bardziej skomplikowane), ale w Gp2 mi ciężko (gdzie w zawieszeniu tylko 3 rzeczy się zmienia). I generalnie na tą chwilę lepiej się czuje w GP2. No i w F1 trzeba moim zdaniem więcej czasu żeby ogarnąć wszystko
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
17 °C
Tor:
17 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 455 021

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.