FacebookYouTubeTwitchCupSell
TEMAT

Seria F1
Sprawy organizacyjne

Propozycje

FORUM TEMATYCZNE
29 kwi 2014 19:31
Zdobyłem podium w f1, zdobyłem podium w gp2
Jaka jest różnica? W GP2 potrafię zrobić setup, w F1 potrafiłem tylko wtedy, gdy siedziałem 2 tygodnie przed sezonem zeby pokonać menela w australii
29 kwi 2014 19:38
I co z tego, że Królowa Motosportu. Jak widać w żaden sposób to nie pomaga w uzyskaniu wysokiej frekwencji.
29 kwi 2014 19:45
Może to też dlatego że lig F1 jest bardzo dużo, a GP2 jednak mniej
29 kwi 2014 19:46
A jeszcze te ulepszenia nowi zawodnicy którzy zaczynają w słabszych zespołach (Caterham, Marussia czy Williams - wystarczy zobaczyć na klasyfikację kierowców kto tymi bolidami się ścigał żeby zobaczyć o co mi chodzi) w pierwszym wyścigu może nowi na taki aspekt jak ulepszenia nie patrzą ale z czasem kiedy przejadą się bardziej ulepszonym autem i zobaczą że jest szybszy o te 1 - 1,5 s. to albo przechodzą do GP2 albo szukają sobie innej ligi F1 a powiedźmy sobie szczerze ich nie brakuje i tam nie ma ulepszeń tylko liczą się umiejętności
29 kwi 2014 19:54
Nie ma takich dużych różnic w ulepszeniach ;)
To bardziej aspekt psychologiczny: nie mam ulepszeń - nie mam szans - jadę słabo :)
29 kwi 2014 20:09
Szymon Kmiecik napisał(a):
Nie ma takich dużych różnic w ulepszeniach ;)
To bardziej aspekt psychologiczny: nie mam ulepszeń - nie mam szans - jadę słabo :)

Jakoś Rafik chce zmniejszyć różnice w ulepszeniach F1 więc jakieś są, no ale nawet ten głupi aspekt psychologiczny może powodować rezygnację kierowców z serii F1 na rzecz GP2.
29 kwi 2014 20:15
W Hiszpanii jechałem Caterhame. Aero na 2 mialem i strate duzooooooą, gdzie raczej do najsłabszych nie należę
29 kwi 2014 21:09
Po trzech wyścigach Alek, kiedy przesiadł się z Marussi do Ferrari był szybszy o przynajmniej 0.4 sekundy. Z tym że Ferrari nie posiadało i nie posiada najszybszego bolidu i była to sytuacja po trzech wyścigach.
29 kwi 2014 21:41
A ja nadal oczekuję, że kilka osób poda swoje czasy w bolidzie ligowym. Sam się przejadę jutro.
Dodane 29 kwietnia 2014 23:49:
Jeżeli chodzi o fizykę, to na następny sezon zrobię ją sam, tak jak w przypadku GP2 i liczę na podobne efekty. Może nawet będę podczas wakacji wydawał jakieś wersje alfa do testowania. W ten sam sposób zadbamy o odpowiednie ulepszenia, więc pod tym względem na pewno będzie poprawa. Przemyśleć trzeba również dodatkowe ograniczenia ustawień bolidu. Trzeba w jakiś sposób ustalić, które z nich można zablokować, a które trzeba zostawić. Można użyć do tego ankiety lub "opinii ekspertów".
29 kwi 2014 22:05
Cezary Kołcz napisał(a):
Fizyka jest chu#owa. Więcej nie trzeba.

Jakoś kierowca z Lotusa na padzie dał radę stanąć na podium przed dwójką kierowców z G27 i kilkoma z DFGT :P
Swoją drogą kierowcy Lotusa skończyli wyścig na 3 i 4 miejscu, przed dwójką kierowców Saubera i dwójką kierowców Red Bulla. Chyba różnice nie są aż tak kolosalne jak Rafał mówi, skoro spokojnie walczyli z powodzeniem w wyścigu.

Ulepszenia Lotusa:
4
1
7
Ulepszenia Red Bulla:
4
7
10
Ulepszenia Saubera:
7
2
10
Dodane 30 kwietnia 2014 00:07:
Patryk Łucków napisał(a):
No ja wracam codziennie średnio o 16. I co mam je** lekcje i wjeździć się w fizykę lub odrobić lekcje, odpocząć itp. i jeździć w Gp2.. Sory taki mamy klimat

A ja ku*wa studiuje i wracam w piatki i wpadam na godzinny trening i tak wyglada moje przygotowanie do kwalifikacji i jakos nie narzekam.
Dodane 30 kwietnia 2014 00:10:
Ważne, że się coś dzieje i jest dyskusja i każdy chce pomóc w polepszeniu frekwencji w F1. Oby tak dalej! Jak dla mnie fizyka nie jest najtrudniejsza, sety są UNIWERSALNE (jak zawsze). Nie trzeba wiele zmieniać, wystarczy raz niezłego seta zrobić i starczy na prawie cały sezon.
Dodane 30 kwietnia 2014 00:23:
Co do bolidu ligowego postaram jutro porównać Saubera z ligowym jeśli będę miał chwilę czasu jak wróce z Krakowa, bo wieczorem wyjeżdzam i podam czas.
Zmodyfikowane 29 kwi 2014 22:21 przez Dawid Czepiela.
NAJBLIŻSZE SESJE
F1WyścigZakończona
GTKwalifikacjeZakończona
GTWyścigZakończona
F1KwalifikacjeZakończona
F1WyścigZakończona
SERWERY
Serwer F1
Adres:
91.237.52.91:10000
Sesja:
F1, Wyścig
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
Serwer F1wył
Serwer GTwył
Serwer egzaminacyjnywył
POGODA
Deszcz
Deszcz
Powietrze:
12 °C
Tor:
12 °C
SOB
Deszcz
23 °C
NIE
Częściowe zachmurzenie
22 °C
PON
Deszcz
19 °C
TEAMSPEAK
Serwer TeamSpeak 3
Adres:
91.237.52.91:9987
Serwer wyłączony
Dołącz na serwer
KLASYFIKACJA
KierowcyZespoły
Seria F1
01Adrian Babiński537
02Patryk Krutyj462
03Aleksy Mainusz364
Seria GT
01Patryk Krutyj253
02Radosław Bogusz191
03Mateusz Bogusz177

Aktualności | Ogłoszenia | Pomoc | Download | Regulamin | Polityka prywatności

Kontakt:
f1onlinepl@gmail.com

Liczba odwiedzin:
49 456 733

stat4u

Korzystanie z witryny f1-online.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.

Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.